Smaczny budyń czekoladowy - bezglutenowy, bez cukru.
Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.
Nadaje się do wypieków.
Skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% (9%), aromat.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy ziemne i laskowe.
Wartość odżywcza | w 100 g budyniu w proszku |
w 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2% |
Wartość energetyczna | 1460 kJ/349 kcal | 617 kJ/148 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g | 2,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 1,6 g |
Węglowodany | 80 g | 26 g |
w tym cukry | 0 g | 16 g |
Białko | 2,3 g | 4,6 g |
Sól | 0,04 g | 0,36 g |
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.