Bułka wieloziarnista z mąki ryżowej i skrobi (ziemniaczanej, kukurydzianej i ryżowej) z dodatkiem nasion słonecznika, siemienia lnianego i sezamu.
BUŁKA ZDOBYŁA PIERWSZE MIEJSCE W KONKURSIE ORGANIZOWANYM PRZEZ POLSKIE STOWARZYSZENIE OSÓB Z CELIAKIĄ I NA DIECIE BEZGLUTENOWEJ – NAJSMACZNIEJSZE PIECZYWO BEZGLUTENOWE 2018, KATEGORIA: BUŁKI.
Składniki: nasiona słonecznika (8%), siemię lniane (4%), mąka ryżowa, woda, skrobia (kukurydziana, ziemniaczana, ryżowa), SEZAM (1%), olej rzepakowy, białko SOJOWE, drożdże, sól, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, cukier, błonnik naturalny (babka płesznik), zakwas z mąki ryżowej, mąka z soczewicy
Numer rejestracyjny produktu: PL-033-001
Termin przydatności: 6 dni
Produkt nie zawiera glutenu, laktozy, skrobii pszennej, ani białka jaja kurzego.
w 100 g | |
Wartość energetyczna | 1109kJ/264 kcal |
Tłuszcz | 7,1 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 |
Węglowodany | 42 |
w tym cukry | 2,8 |
Błonnik | 5,5 |
Białko | 5,2 |
Sól | 1,4 |
Informacja dla diabetyków | w 100 g |
wymiennik węglowodanowy (WW) | 4,2 |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,8 |