CIASTO NALEŚNIKOWO-MAKARONOWO-PIEROGOWE PKU 500 g - BEZGLUTEN
Cena:7.00PLN
Cena za litr/kg: 14.00PLN
Ilość: szt.
Produkt:bez glutenu, bez jaj, bez mleka, bez soi, niskobiałkowy PKU
Udostępnij:

Producent: Bezgluten

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

 
Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1509 kJ / 356 kcal

Tłuszcz:  0,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,3 g

Węglowodany:  82 g

w tym cukry: 5,9 g

Białko: 2,1  g

Sól: 1,3  g

 

Masa netto: 500 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

 

 Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!

Koncentrat do sporządzania pierogów, naleśników i makaronu

 

Sposób przygotowania:

PIEROGI

Składniki: 0,5 kg ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub   20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody /temperatura około 20°C/.

Wykonanie: Zamiennik jajka (20 g) zmiksować z woda (80 g), dodać do ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego (zamiast zamiennika jajka można dodać 2 jajka). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.