ciasto bananowiec bezglutenowe bezgluten staropolska galeria smaku
Cena:9.40PLN
Cena za litr/kg: 31.33PLN
Ilość: szt.
Producent:
Bezgluten
Produkt:bez glutenu, bez jaj, bez mleka, bez kakao, bez soi
Udostępnij:

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, dekstroza, proszek do pieczenia bezglutenowy /substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana/, błonnik pokarmowy (owocowy), substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; aromat bananowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy.

 

Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.  

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu /ciasto w proszku/:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1619 kJ/ 386 kcal

Tłuszcz: 17 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g

Węglowodany: 54 g

w tym cukry: 25 g

Błonnik: 3,2 g

Białko: 2,7 g

Sól: 0,70 g

 

Masa netto: 300 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

 

Przechowywać w suchym i chlodnym miejscu.

 

Do sporządzenia ciasta należy przygotować następujące składniki:

1 szklanka cukru

½ szklanki oleju

2 jajka

2 duże banany

Cukier puder do posypki 

Sposób przygotowania:

Do naczynia włożyć drobno pokrojone banany i cukier, dokładnie wymieszać na jednolita masę. Następnie dodać kolejno składnik: jajka, olej i mąkę /z kartonika/. Wszystko dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy. Wlać do wcześniej przygotowanej blaszki o wymiarach 11x34 cm. Wsadzić do nagrzanego piekarnika, piec około 40-50 minut w temperaturze 180°C.