CIASTO W PROSZKU CYTRYNOWIEC 320 g - BEZGLUTEN
Cena:8.80PLN
Cena za litr/kg: 27.50PLN
Ilość: szt.
Produkt:bez glutenu, bez mleka, bez skrobi pszennej, bez kakao, bez soi
Udostępnij:

Składniki: Skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa, mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik pokarmowy, aromat cytrynowy, proszek do pieczenia bezglutenowy /substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana/, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.

 

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1982 kJ / 475 kcal

Tłuszcz:  29 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,8 g

Węglowodany:  50 g

w tym cukry: 16 g 

Błonnik: 1,5 g

Białko: 2,8 g

Sól: 0,82 g

 

Masa netto: 320 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Do sporządzenia ciasta należy przygotować następujące składniki:

- 6 żółtek

- 200 g oleju

- 100 ml wody

- 160 g  cukru

Sposób przygotowania:  

Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, następnie dodać kolejno: olej, wodę oraz zawartość torebki. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do wcześniej przygotowanej blaszki o wymiarach 11x34 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 40 minut w temperaturze 180oC.