CIASTO W PROSZKU MUFFINSY 250 g - BEZGLUTEN
Cena:9.45PLN
Cena za litr/kg: 37.80PLN
Ilość: szt.
Produkt:bez glutenu, bez skrobi pszennej
Udostępnij:

Składniki:  Ciasto w proszku: skrobia kukurydziana, mąka gryczana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, proszek do pieczenia /substancje spulchniające: difosforany,  węglany sodu; skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana/, goździki, regulator kwasowości: E575, substancja spulchniająca: węglany sodu. Dropsy czekoladowe (25 g): miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (soja).

Dropsy czekoladowe: zawiera soję, mogą zawierać mleko

 

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu :

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 2015 kJ/482 kcal

Tłuszcz: 27 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g

Węglowodany: 52 g

w tym cukry: 7,8 g

Błonnik: 3,7 g

Białko: 6,0 g

Sól: 1,2 g

 

Masa netto: 250 g

Opakowanie zawiera: 250 g mieszanki do wypieku muffinsów, 16 papilotek, 25 g dropsów czekoladowych

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

 

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Do sporządzenia ciasta należy przygotować następujące składniki:

5 jajek
½ szklanki oleju
½ szklanka cukru

Sposób przygotowania

1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C. Na blaszce ustawić foremki załączone do opakowania.

2. Białka ze szczypta soli ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie dodać kolejno olej, zawartość torebki oraz wcześniej ubita piane. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolita masę.

3. Napełnić przygotowane foremki ciastem do połowy ich wysokości. Do ciasta można dodać np. kawałki czekolady bądź owoce np. jagody.

4. Wsadzić do nagrzanego wcześniej piekarnika, piec około 15-20 minut.

Smacznego!

 

Kupujący ten produkt kupili także: