DIETA PODCZAS CHEMIOTERAPII - MIKE HERBERT JOSEPH DISPENZA
Cena:39.00PLN
Ilość: szt.
Udostępnij:

Chemioterapia stosowana u osób chorych na raka nie tylko osłabia organizm i jego odporność, ale może także powodować utratę apetytu lub jadłowstręt. Dlatego tak istotny podczas leczenia jest sposób odżywiania pacjenta, zbilansowana, pełnowartościowa i wzmacniająca dieta dostosowana do zmian zachodzących w jego apetycie i wrażliwości kubków smakowych.

Książka Mike’a Herberta to świetnie napisany przewodnik po diecie dla pacjentów poddanych chemioterapii. Autor odpowiada w niej na podstawowe pytania, które zadają sobie opiekunowie chorych:
• Jak zachować siły i poprawić tolerancję organizmu na chemioterapię i jej skutki uboczne?
• Jak wzmocnić odporność, obniżyć ryzyko infekcji i przyspieszyć regenerację organizmu?
• Jak zmienić myślenie o chorobie i rozwijać pozytywne nastawienie do terapii?
• Jaki program żywienia jest najskuteczniejszy?

W przewodniku znalazły się także proste do zastosowania instrukcje detoksykujących kąpieli, przepisy na dania, które dodają sił i wspomagają gojenie od wewnątrz oraz program żywienia i suplementacji diety, który przyspiesza regenerację ciała.

Mike Herbert jest neuropatą, który od 15 lat prowadzi prywatną praktykę w doradztwie odnowy biologicznej. Pasjonuje się zdrowym żywieniem i najnowszymi wynikami badań nad naturalnymi metodami leczenia, ze szczególnym uwzględnieniem nowatorskich badań nad związkiem między rakiem i żywieniem.

 

Wydawnictwo: Vivante

Rok wydania: 2016

Format: 145x210

Ilość stron: 257