Udostępnij: |
SKŁADNIKI
agrest*, koncentrat jabłkowy*, pektyna, kwas L-askorbionowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany przez odszypułkowanie owoców agrestu; z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu ph ; pektyny: utrwalony przez pasteryzaję w hermetycznie zamkniętych opakowaniach szklanych. Smak słodko-kwasny chcarakterystyczny dla owoców agrestu, barwa zbliżona do barwy owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 454 kJ / 107 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 26 g
w tym cukry - 22 g
Białko - 0,06 g
Sól - 3,6 g
Błonnik - 3,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.