Powstaje z mleka dotłuszczonego śmietanką, pasteryzowany i zaszczepiony kulturami bakterii mleczarskich, z dodatkiem bakterii L.casei. Naturalnie gęsty, ma wyjątkowo kremowy smak i konsystencję. Nie zawiera mleka w proszku i zagęstników 2% tłuszczu z dodatkiem bakterii Bifidobacterium lactis.
Wartość energetyczna: 256 kJ/61 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 6,1 g
w tym cukry: 6,1 g
Białko: 4,6 g
Sól: 0,1 g*
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Dostępne opakowania: pojemniki 330 g, 700 g;
mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Bifidobacterium lactis (BB-12)'
Uwaga:
Produkt nie jest wysyłany firmą kurierską! Dostawy odbywają się transportem chłodniczym tylko w granicach miasta Lublina zgodnie z postanowieniami regulaminu.