KAKAO W PROSZKU FAIR TRADE BIO
Kakao jest przedmiotem obrotu zgodnie z normami Fairtrade.
Fairtrade oznacza bardziej uczciwe warunki handlu i możliwości dla producentów w krajach rozwijających się do inwestowania w ich działalność i społeczność na rzecz rozwoju zrównoważonego
Zawartość netto: 125 g
Składniki: Kakao w proszku*, regulator kwasowości: węglan potasu*
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: DE-OKO-001
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1613kJ/389 kcal
Tłuszcz: 21 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 13,2 g
Węglowodany: 12,4 g
- w tym cukry: 0,3 g
Błonnik: 30,8 g
Białko: 22,3 g
Sól: 0,1 g