SKŁADNIKI:
prażone kłącze topinamburu* (60%), prażony korzeń mniszka lekarskiego* (37%), kardamon*, cynamon*, goździki* (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Kawa obok herbaty jest podstawowym napojem pitym na co dzień. W dawnych czasach w Europie nie znano pitej dziś kawy wykonanej z nasion kawowca. Do wyrobu napoju w charakterze kawy używano różnych dostępnych surowców. Z kawy wyprodukowanej z korzenia topinamburu z dodatkiem korzenia mniszka lekarskiego można przygotować smaczny i zdrowy napój.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić wg upodobań.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym miejscu.