KIEŁBASA MARKOWSKA SUCHA - MARKOWAKIEŁBASA MARKOWSKA SUCHA - MARKOWA
KIEŁBASA MARKOWSKA SUCHA - MARKOWA
KIEŁBASA MARKOWSKA SUCHA - MARKOWA
Cena:69,50PLN
Cena za litr/kg: 69.50
Ilość: kg.
Udostępnij:

Kiełbasa produkowana w miejscowości Markowa na podkarpaciu orzez rodzinę Fołtów.
Kiełbasa jest produkowana z mięsa wieprzowo-wołowego przypraw oraz soli peklującej. Proces wędzenia odbywa sie w tradycyjnych  wędzarniach opalanych drewnem. Po uwędzeniu kiełbasa jest suszona ciepłym powietrzem z wedzarni.
Kiełbasa o bardzo delikatnym smaku.

Kiełbasa markowska sucha – to kiełbasa wieprzowo-wołowa, wędzona, suszona, średnio rozdrobniona.

Składniki: Mięso wieprzowe 93%, mięso wołowe 5%, sól, azotyn sodu /peklosól/-substancja konserwująca, czosnek, pieprz. Do wytworzenia 100g wyrobu zużyto: 195g mięsa wieprzowego i 12 g mięsa wołowego.


Przechowywanie: 
w temeperaturze 6-8 stopni C

Kupujący ten produkt kupili także: