KONCENTRAT CIASTA BISZKOPTOWEGO 500 g - BEZGLUTEN
Cena:8.31PLN
Cena za litr/kg: 16.62PLN
Ilość: szt.
Produkt:bez glutenu, bez jaj, bez mleka
Udostępnij:

Producent: Bezgluten

Składniki:  Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

 

 Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1518 kJ / 358 kcal

- tłuszcz:  0,9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,6 g

- węglowodany:  88 g

w tym cukry: 11 g

- białko: 0,3 g

- sól: 0,218 g

 

Masa netto: 500 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

 

Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!

 

Sposób przygotowania:

 

BABKA BEZGLUTENOWA

 

Składniki: 1 płaska łyzeczka proszku do pieczenia bezglutenowego, 120 g cukru, 80-100 g oleju,

200 g koncentratu biszkoptowego bezglutenowego, 1 cukier waniliowy, 4 jajka.

Wykonanie: Białka ubic z cukrem na sztywna piane, dodac kolejno zółtka, olej, koncentrat ciasta biszkoptowego z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy. Wszystko delikatnie i dokładnie wymieszac na jednolita mase. Ciasto przełozyc do wysmarowanej formy. Piec w piekarniku w temperaturze około 180 °C przez 45-50 minut.

 

BISZKOPT BEZGLUTENOWY

 

Składniki: 1 płaska łyzeczka proszku do pieczenia bezglutenowego, 60 g cukru, 200 g koncentratu biszkoptowego bezglutenowego, 5 jajek

Wykonanie: Białka ubic z cukrem na sztywna piane, dodac kolejno zółtka, koncentrat ciasta biszkoptowego z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszac na jednolita mase. Ciasto przełozyc do wysmarowanej formy. Piec w piekarniku w temperaturze około 180 °C przez 45-50 minut.

Wiecej przepisów w poradniku kulinarnym: „120 przepisów bezglutenowych, które zawsze sie udadza”.

Kupujący ten produkt kupili także: