KONCENTRAT CIASTA KRUCHEGO PKU 500 g - BEZGLUTEN
Cena:8.20PLN
Cena za litr/kg: 16.40PLN
Ilość: szt.
Produkt:bez glutenu, bez jaj, bez mleka, bez kakao, bez soi, niskobiałkowy PKU
Udostępnij:

Producent: Bezgluten

Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1516 kJ / 357 kcal

Tłuszcz:  0,4 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,1 g

Węglowodany:  88 g

w tym cukry: 11 g

Białko: 0,3 g

Sól: 0,22 g

 

Fenyloalanina:   4,2  mg w 100 g produktu

 

Masa netto: 500 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Sposób przygotowania

Spody kruche niskobiałkowe PKU

Składniki:

  • 300 g koncentratu,
  • 1 jajko,
  • 100 g margaryny,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 20 g cukru ewentualnie do smaku

Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać 300 g koncentratu, 1 jajko i proszek do pieczenia - razem wymieszać. Formę przed wypiekiem wysmarować tłuszczem. Piec około 40-50 minut w temperaturze około 220°C. Stosować do wypieku ciastek, spodów pod makowce, serniki itp.

Masz problem z wypiekiem - zadzwoń do nas lub napisz.