Udostępnij: |
SKŁADNIKI
mąka pszenna typ 550* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka pszenna otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem dań mącznych i wszelkiego rodzaju wypieków, bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do ciasta drożdżowego, naleśnikowego, kruchego, wyrobów mącznych, takich jak kopytka, knedle, kluski.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1435 kJ / 338 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 1,6 g
Białko - 9,5 g
Sól - 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.