MĄKA Z TOPINAMBURU BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY
Cena:12,50PLN
Cena za litr/kg: 25.00
Ilość: szt.
Producent:
Produkt:ekologiczny, bez glutenu
Udostępnij:

SKŁADNIKI
obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku  i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany.
Później  został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans. Topinamburu po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej. W postaci suszonej i zmielonej można przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.:
placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków),
kotlety z mąki z topinamburu,
dodatek do sosów, 
dodatek do zup,
oraz w innych formach według upodobań.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

 

Kupujący ten produkt kupili także: