MIESZANKA DO WYPIEKU CIAST MIX C 1 kg - SCHAR
Cena:
25,10PLN
Cena za litr/kg: 25.10PLN
Ilość (szt.):
Producent:
Schär
Produkt:bez glutenu, bez jaj, bez mleka, bez skrobi pszennej, bez kakao, bez soi
Udostępnij:

Producent: Schär

Mąka wszechstronnego użytku w kuchni. Dzięki niej domowe makarony, ciastka, budyń i sosy staną się stałą pozycją w jadłospisie. BEZ LAKTOZY.

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego.

 
Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1515 kJ/357 kcal

Tłuszcz: 0,8 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g

Węglowodany: 84 g

w tym cukry: 0,2 g

Błonnik: 3,8 g

Białko: 1,6 g

Sól: 0,01 g

 

Masa netto: 1 kg

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Sposób przyrządzenia:

BABKA

Składniki ogrzać do temperatury pokojowej. Nagrzać piekarnik do temp. 180 st.

Składniki: 220 g mąki MIX C /przesiać/, 200 g cukru, 125 g masła lub margaryny, 4 jaja, 10 g proszku do pieczenia, 125 ml mleka.

Przygotowanie: Masło rozetrzeć, dodać połowe cukru i wyrabiać przez ok. 2 minuty na jednolita masę. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, mleko i dobrze wymieszać. Białka z drugą połową cukru ubić na sztywną pianę, Masę wlać do nasmaroweanej masłem i posypanek mąką tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 50 minut w temperaturze180 st. Zgodne z upodobaniami przybrać kremem waniliowym, marmoladą lub świeżymi owocami. W przypadku babki czekoladowej do ciasta dodać 2 łyżki niesłodzonego kakao.

 

 
Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Akceptuję wszystkie” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Akceptuję wszystkie