MIESZANKA NALEŚNIKOWO-MAKARONOWO-PIEROGOWA 500 g - BEZGLUTEN
Cena:8,20PLN
Cena za litr/kg: 16.40
Ilość: szt.
Produkt:bez glutenu, bez jaj, bez mleka, bez kakao, bez soi
Udostępnij:

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1452 kJ / 342 kcal

Tłuszcz:  0,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,3 g

Węglowodany:  82 g

w tym cukry: 5,9 g

Białko: 2,1  g

Sól: 1,3  g

 

Masa netto: 500 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

 

Sposób przygotowania:

PIEROGI

Składniki: 

0,5 kg pierogowo – naleśnikowo– makaronowej mieszanki bezglutenowej,

2 jajka lub   20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU,

80 g wody,

5 g soli,

10 g cukru,

30 g oleju,

300 g wody /temperatura około 20°C/.

Wykonanie: Zamiennik jajka (20 g) zmiksować z woda (80 g), dodać do ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego (zamiast zamiennika jajka można dodać 2 jajka). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.