MIESZANKA UNIWERSALNA EKSTRA 1 kg - BEZGLUTEN
Cena:15,30PLN
Cena za litr/kg: 15.30
Ilość: szt.
Produkt:bez glutenu, bez jaj, bez mleka, bez kakao, bez soi
Udostępnij:

Producent: Bezgluten

Wyśmienity koncentrat do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek i ciasteczek.

 

Składniki: Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

 
Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1548 kJ / 365 kcal

- tłuszcz:  2,2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  1,9 g

- węglowodany:  86 g

w tym cukry: 5,9 g

- białko: 0,6 g

- sól: 0,13 g

 

 Masa netto: 1000 g

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

 

Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!

 

Sposób przygotowania:

Składniki: 500 g Ekstra uniwersalny koncentrat mąki. Produkt bezglutenowy, 0,5 łyżeczki soli (5 g), 0,5 łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20 g)

Przygotowanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca sie piec w piekarniku bez termoobiegu.

Kupujący ten produkt kupili także: