Udostępnij: |
SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia charakteryzuje sie niską kwasowością i jest idealna dla zdrowia i rozwoju dzieci. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3389 kJ /824 kcal
Tłuszcz - 91,6 g
w tym:
- kwasy tłuszczowe nasycone - 14,1 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 68,3 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,2 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od źródeł światła i ciepła.