Udostępnij: |
SKŁADNIKI
Woda, soja*, sól morska, koji* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos Tamari dzięki wyższej zawartosci białek i bardziej skoncentrowanemu smakowi, doskonale nadaje się do dłuższego gotowania. Sprawia, iż pozostałe składniki dania stają się delikatniejsze w smaku. Tradycyjne Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs , zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 277 kJ / 66 kcal
Tłuszcz - 0,20 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 5,80 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 10,30 g
Sól - 13 g