Udostępnij: |
SKŁADNIKI
woda, soja*, sól morska, koji* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos Tamari dzięki wyższej zawartosci białek i bardziej skoncentrowanemu smakowi, doskonale nadaje się do dłuższego gotowania. Sprawia, iż pozostałe składniki dania stają się delikatniejsze w smaku. Tradycyjnie Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs , zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 291 kJ / 70 kcal
Tłuszcz - 0,01 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 5,30 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 12,10 g
Sól - 10,3 g